Uutiset

Ajankohtaista

Koronatiedote 2.3.2021

maalis 03. 2021 08:34 | Uutinen

Muonion kunnassa 22.2.2021 tehdyt muutokset liittyen mm. liikunta-, harrastus- ja nuorisotoimintaan ovat voimassa 14.3. asti tai kunnes toisin ilmoitetaan.  Katso tästä taulukosta kunnassa voimassa olevat linjaukset harrastusten ja tilojen käytön osalta.

Seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä sekä viranomaisten ja Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän suosituksia.

Perusopetus ja lukio jatkavat lähiopetuksessa

Muoniossa perusopetus ja lukio jatkavat toistaiseksi lähiopetuksessa. Paikallinen epidemiatilanne on edelleen hyvin rauhallinen, joten etäopetukseen siirtyminen ei toistaiseksi ole Muoniossa tarkoituksenmukaista.

Kunta tiedottaa mahdollisimman pian, mikäli em. tilanteisiin sekä etäopetukseen siirtymisen edellytyksiin tulee muutoksia. 

Kokoontumisrajoitus 6 henkilöä 2.3. – 28.3.2021 välisenä aikana

Lapin aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Lapin sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 (kuusi) henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta (liite 1).

Määräys on voimassa ajalla 2.3. - 28.3.2021. Tämä päätös korvaa aiemman Lapin aluehallintoviraston 19.2.2021 antaman päätöksen (LAAVI/273/2021).

Kunnan omistamien tilojen käyttö

Muonion kunta korostaa kunnan omistamien harrastustilojen käyttäjiä koronasuositusten noudattamisesta, jotta tilat pystytään pitämään käyttäjien käytössä mahdollisimman pitkään:

  • Kuntosalilla jokainen käyttäjä huolehtii laitteiden desinfioinnista ennen ja jälkeen käytön, salille vain ajanvarauksella oman perhekunnan kesken.
  • Tilojen käyttäjiltä edellytetään hyvää käsihygieniaa, vahvaa kasvomaskisuosituksen huomioimista, yskimishygieniasta huolehtimista ja asiointia vain täysin terveenä. Ylimääräisiä kontakteja tulee välttää sekä noudattaa 2m turvavälejä. Käsien pesu- ja desinfiointimahdollisuus on olemassa kaikissa kunnan tiloissa.
  • Tilojen käyttäjät: noudatattehan AVI:n kokoontumisrajoituspäätöksiä sekä kunnan antamia suosituksia ja ohjeita tilojen varaamiseen ja käyttöön liittyen.
Takaisin