Uutiset

Ajankohtaista

Koronatiedote 24.11.2021

marras 24. 2021 20:00 | Uutinen

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto on tiedotteessaan 24.11.2021 kertonut Muonion tämän hetkisestä koronatilanteesta seuraavaa:

"Koulun epidemian tunnistamisesta on kulunut tasan 2 viikkoa. Tähän liittyviä tartuntoja on tullut yhteensä 47. Tämä koskettaa 14 perhettä sekä jonkin verran koulun henkilöstöä. Epidemian leviämistä koulutartuntojen ulkopuolelle ei ole todettu eikä siis altistumisia muualla ole tiettävästi tapahtunut. Uusia positiivisia tartuntoja on tullut eilen ja tänään yksittäisiä valmiiksi karanteenissa olevilla. Enontekiön puolella ei tälle viikolle ulottuvia eristyksiä enää ole. Toistaiseksi vaikuttaa siltä että tartunnat saatiin pysäytettyä. Ensi viikko tietysti kertoo onko jotain jatkoa luvassa. Ne hoidetaan sitten tapaus kerrallaan. Toivomme koulun ja harrastusten jatkuvan mahdollisimman normaalisti. Mitään syytä jäädä pois koulusta ”varmuuden vuoksi” ei ole. Koulu on ottanut yleisen turvallisuuden hyvin huomioon muutenkin järjestämällä ruokailut tilavasti yms. hygienia-aspektit huomioiden. Otamme osaa koronan aiheuttamaan kuolemantapaukseen sitä syvästi surren."

Koulut ovat palanneet lähiopetukseen ma 22.11.2021. Ryhmien sekoittumista pyritään välttämään ja maskisuositus on voimassa yläkoulussa ja lukiossa. Oireilevien herkkä testaaminen on taudin leviämisen rajoittamisen keskiössä ja lähiopetuksen jatkuessa. Oireilevat käyvät testeissä ja rajoituspäätöksiä tehdään löydösten mukaan.

Koronatestaus Muoniossa:

 • Ajanvarauksella ma – pe klo 8 - 13, p. +358 40 662 4565
 • Ajanvarauksella ma – pe klo 13 – 21 ja la – su klo 8 - 21, p. +358 40 714 2845
 • Ilman ajanvarausta klo 13 – 14 arkisin ammattiopisto Lappian koronatoimistolla (käynti Ojustien kautta) ja viikonloppuisin ja pyhäpäivinä Muonion Hyvinvointikeskuksessa (ovi A2). Isompien ryhmien testaamisesta kannattaa sopia erikseen, p. +358 40 662 4565 tai p. 040 687 0364

Muutoksia kunnan palveluissa

 • Kansalaisopiston aikuisten ryhmätoiminta jatkuu 22.11. alkaen. Lasten kurssit ovat tauolla vielä viikon 47.
 • Kunnan järjestämät lasten ja nuorten harrastustoiminnat ovat tauolla sunnuntaihin 28.11.2021 asti. Aikuisten ja ikääntyneiden ryhmät kokoontuvat normaalisti. Ryhmissä liikutaan turvallisesti etäisyydet huomioiden.
 • Loppuvuoden ajan nuorisotila Tippala on avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Tulethan paikalle vain täysin terveenä! Käytössä on vahva maskisuositus. Tilaan tullessa kirjataan kävijät ja edelleen muistutamme hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Muutoksista tiedotamme kunnan internetsivuilla ja sosiaalisessa mediassa.
 • Alakoululaisten Tippala-iltapäivät jatkuvat viikolla 48. Viikon 50 jälkeen jäädään joulutauolle. 5-6 -luokkalaisten Tippala-iltapäivässä on loppuvuoden ajan maskisuositus. 
 • #harrastamisensuomenmalli -harrastukset jatkuvat viikolla 48. Viikon 50 jälkeen jäädään joulutauolle. 5-9 -luokkalaisilla on käytössä vahva maskisuositus. 
 • Kirjastoauto ei liikennöi tällä viikolla (47). Voit uusia lainasi verkossa , sähköpostitse tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.
 • Itsenäisyyspäivän juhla järjestetään Muonion kunnan ja seurakunnan yhteistyönä juhlajumalanpalveluksen muodossa maanantaina 6.12.2021 klo 11.00 alkaen Muonion kirkossa.

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien kannattaa ottaa vallitseva tilanne huomioon: paikkakunnalla on kohonnut riski saada koronatartunta julkisissa tiloissa ja harrasteissa. Vastaavasti kannattaa harkita tarkkaan vierailuja riskiryhmiin kuuluvien luona ja hoivayksiköissä, kunnes tilanne osoittaa rauhoittumisen merkkejä.

Koronatilanteen vuoksi voi tulla tilanteita sairastumisen tai karanteenin vuoksi, joissa tarvitset apua myös muissa kuin asiointiasioissa. Mikäli sinulle tai perheellesi tulee vaikeuksia selvitä arjen asioista tai muita taloudellisia tai sosiaalisia ongelmia, ota yhteys Muonion kunnan sosiaalihuollon työntekijään: Piia Niemelä 040 614 74 39.

Koronarokotukset

Terveydenhuollossa ollaan varautuneita rokotteiden kysynnän kasvuun ja rohkaistaan kaikkia hakemaan rokotussarja täyteen - tai aloittamaan se.

Kolmatta koronarokotusta suositellaan, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta:

 • kaikille 60- vuotta täyttäneille
 • voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille
 • niille naisille ja 30-vuotta täyttäneille miehille jotka ovat saanet rokotteen lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä
 • laitoksissa ja hoivakodeissa asuville

Koronarokoteajan voit varata numerosta 040 7782145.

Muistutuksena Lapin sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat yleisohjeet

 • Älä lähde sairaana julkisiin paikkoihin. Jos sinulla on lieviä koronavirukseen viittaavia oireita, hakeudu koronatestiin (yskä, kurkkukipu, nuha, kuume, haju- makuaistin muutokset, ripuli). Perusterveydenhuollossa tehty koronatesti on maksuton muoniolaisille. Ulkopaikkakuntalaisille ja ulkomaalaisille testi on maksullinen (Rajavartiolaitoksen määräämä testi on kaikille maksuton); testin hintaa voi tiedustella ajanvarauksen yhteydessä.
 • Huolehdi edelleen vähintään 2 metrin turvaväleistä, käsi- ja yskimishygieniasta.
 • Lataa puhelimeesi Koronavilkku. 
 • Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa, joissa ei voida pitää turvaväliä. Työpaikoilla kasvomaskin käyttöä suositellaan henkilölle, joka on edeltävän 14 vuorokauden aikana vieraillut kiihtymis- tai leviämisalueella. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilasyksiköissä koko henkilökunnan tulee kuitenkin edelleen käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta hoitaessaan asiakkaita ja potilaita.
Takaisin