Uutiset

Ajankohtaista

Lähiopetukseen palataan asteittain 14.5.2020 alkaen

huhti 30. 2020 11:53 | Uutinen

Hallitus päätti 29.4.2020 neuvotteluissaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteiden purkamisesta. Lähiopetukseen siirrytään hallitusti, turvallisuus edellä, 14.5.2020 alkaen. Terveysviranomaisten arvion perusteella valmiuslain varhaiskasvatusta ja perusopetusta koskevan soveltamisasetuksen jatkamiselle ei ole enää perusteita. Kunta ei voi päättää omalla päätöksellään koulujen sulkemisesta eikä opetuksen järjestämisestä ainoastaan etäopetuksena.

Opetuksen järjestelyissä otetaan huomioon koronaviruksen leviämisen ehkäisy:

  • Kouluun tai varhaiskasvatukseen ei saa tulla sairaana
  • Lääkäri arvioi, voivatko riskiryhmiin kuuluvat osallistua lähiopetukseen. Työntekijöiden osalta arviointi tehdään yhdessä työterveyden ja työnantajan kanssa.
  • Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää: tämä huomioidaan mm. tilaratkaisuissa, kouluruokailun järjestämisessä ja henkilöstön liikkuvuuden säätelyssä. Yhteistilaisuuksia ei myöskään järjestetä.
  • Käsi- ja yskimishygieniaa tehostetaan
  • Siivousta tehostetaan

Muonion kunta tiedottaa opetuksen ja koulukuljetusten käytännön järjestelyistä lisää mahdollisimman pian.  

Vaikka hallituksen asettamien rajoitteiden vaiheittaista purkamista suunnitellaankin, haluamme muistuttaa kuntalaisia siitä, että hallituksen tekemät alkuperäiset rajoitteet ja suositukset ovat edelleen voimassa 13.5.2020 asti.  Yhteisen hyvän nimissä onkin tärkeää myös näin vapun aikana välttää fyysisiä kohtaamisia ja kokoontumisia ja sen sijaan pitää yhteyttä ystäviin esimerkiksi puhelimitse tai netin kautta.

Turvallista vappua!

Takaisin