Uutiset

Ajankohtaista

Lapin Jätehuolto kuntayhtymän ecoASEMAT avoinna myös kolmena syyslauantaina

elo 30. 2021 13:01 | Uutinen

ecoASEMAT palvelevat normaalien aukioloaikojen lisäksi kolmena peräkkäisenä lauantaina 18.9., 25.9. ja 2.10.2021 klo 10-14.


Lapin Jätehuolto kuntayhtymän kymmenen ecoASEMAA ovat avoinna normaalien aukiolojen lisäksi kolmena syyslauantaina 18.9., 25.9. ja 2.10.2021 klo 10-14. Lisätyt aukioloajat mahdollistavat asioinnin myös viikonloppuisin. Jätteet kannattaa lajitella jo lastausvaiheessa, jotta asiointi olisi vaivatonta. Asiointi tapahtuu kuten arkisinkin.
Ennen käyntiä kannattaa tarkistaa, mitä jätelajeja kullakin ecoASEMALLA vastaanotetaan. Osalla pienistä ecoASEMISTA vastaanotettavien jätelajien valikoima on suppeampi kuin toisilla.


Jätehuollon perusmaksua vastaan 700 kg maksullista jätettä
Vuoden 2021 alusta lähtien jätehuollon perusmaksua vastaan saa tuoda mitä tahansa asemalla vastaanotettavaa maksullista jätettä 700 kg/perusmaksu/vuosi. Pienemmillä ecoASEMILLA käytössä on tilavuusperusteiset hinnat, joten ilmaisraja on 20 jätesäkkiä/2 jarruttoman peräkärryn kuormaa/perusmaksu/vuosi. Ilmaisrajan käyttö edellyttää, että jäte tuodaan kiinteistöltä, joka on kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen piirissä.


ecoASEMILLA maksutta vastaanotettavia jätteitä ovat kotitalouksien vaaralliset jätteet, sähkölaiteromut, metalliromut, puutarhajätteet, ajoneuvojen renkaat, pahvit, kartongit sekä pakkauslasi (lasipurkit ja pullot).


Lisätietoja ecoASEMIEN hoitajilta ja Lapecon asiakaspalvelusta sekä nettisivuilta: www.lapeco.fi.

Takaisin