Uutiset

Ajankohtaista

Lapin Jätehuolto kuntayhtymän ecoKIERROS sekä eco-NOUTO kiertävät Lapissa

Lapeco ecokierros kierrätys.

touko 06. 2021 11:56 | Uutinen

Kotitalouksille tarkoitettu keräyskierros kiertää yhdeksässä Lapin kunnassa 7.6.-8.7.2021


Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecon vuosittainen ecoKIERROS sekä ecoNOUTO kiertävät tänäkin vuonna toimialueen kunnissa: Enontekiö, Inari, Kittilä, Muonio, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä ja Kemijärvi. Ecokierroksen pysähdyspaikat ja -ajat voi tarkistaa Lapecon asiakaspalvelusta tai kuntayhtymän nettisivuilta osoitteesta www.lapeco.fi.

Kierrokselle kodin eri jätejakeita sekä UFF:n lahjoitukset!

ecoKIERROKSELLA vastaanotetaan maksutta kotitalouksien vaaralliset jätteet, sähkölaiteromut, metalliromut, lajittelemattomat jätteet sekä kaatopaikkajätteet ja UFF:n keräykseen soveltuvat lahjoitukset. Kierrokselle toimitettavat jätteet tulee luovuttaa suoraan keräysautoon aikataulussa ilmoitettuun aikaan. Mitään jätteitä ei saa jättää pysähdyspaikalle etu- tai jälkikäteen. Kierroksella vastaanotettava maksimimäärä on 1 henkilöauton peräkärry/kotitalous. Kuntayhtymä kehottaa tutustumaan hyvissä ajoin lajittelu- ja pakkausohjeisiin, jotta jätteiden vastaanotto olisi pysähdyspaikalla vaivatonta.

Tilaa ecoNOUTO 21.5.2021 mennessä!

ecoKIERROKSEN lisäksi jo useana kesänä kuntayhtymältä on voinut tilata erillisen maksuttoman noudon suurikokoiselle metalliromulle sekä romuajoneuvoille. Nouto tulee tilata 21.5.2021 mennessä Lapecon net-tisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella: https://lapeco.fi/jatehuolto/econouto/tilaa-econouto tai soittamalla Lapecon asiakaspalveluun, puh. 040 - 3511 771 arkisin klo 9.00 - 15.30 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@lapeco.fi.
ecoKIERROS ja ecoNOUTO –palvelut ovat jätehuollon perusmaksuilla tuotettavia jätehuoltopalveluita, joiden tarkoitus on helpottaa erityisesti pitkien etäisyyksien lappilaisten sekä vapaa-ajan asukkaiden jätehuollon järjestämistä.

Aikataulu Muoniossa

Tiistai 8.6.
08.00 - 08.10 Muotkajärvi P-alue
08.30 - 08.45 Sonkamuotka Vanha tullitalo
09.00 - 09.15 Kätkäsuvanto Vittikontien risteystä vastapäätä
09.40 - 10.00 Yli-Muonio Koulupolku 10 A, entinen koulu
10.30 - 11.30 Muonion keskusta Kerässiepin tienhaaran ekopiste
12.00 - 12.20 Kangosjärvi Kangosjärventie 215, entinen koulu
13.00 - 13.15 Kihlanki Panulantie 14, entinen koulu
14.15 - 14.45 Särkijärvi Pallaksentie 9, entinen koulu
15.15 - 15.45 Muotkavaara Rovaniementie 2203,Nuorisokesk. Muotkavaara
16.30 - 16.45 Tiurajärvi Tiurajärven ekopiste, Äkäsjoen levike

Keräilyn yhteydessä otetaan veloituksetta vastaan yksityistalouksien vaaralliset jätteet:

ajoneuvojen akut, maalit, liimat ja lakat, puunkyllästysaineet, öljyt (nestemäiset), öljyn ja veden sekoitukset, öljynsuodattimet ja öljyiset rätit, liuottimet (likaiset polttonesteet ja liuotinpesuaineet sekä ohenteet), jarru- ja jäähdytinnesteet, vanhentuneet lääkkeet (Jodi ja elohopeapitoiset lääkkeet erikseen), elohopeakuumemittarit, paristot, loisteputket ja energiansäästölamput (tavalliset hehkulamput saa laittaa roskiin), torjunta-aineet, hapot ja emäkset, valokuvauskemikaalit.


Vaaralliset jätteet tulee pitää erillään toisistaan. Esim. lääkkeitä ja paristoja ei laiteta samaan pussiin. Myös öljyt ja kiinteä öljyinen jäte tuodaan eri astioissa keräysautoon.


Lisäksi keräilyautoihin otetaan veloituksetta vastaan rautaromu sekä sähkölaitteet: televisiot, jääkaapit, pakastimet, metalliromu, romuautot (öljyt ja polttoaineet tulee olla poistettu).


Yhteistyössä UFF-vaatekeräyksen kanssa otetaan käyttökelpoiset vaatteet myös vastaan keräilyn yhteydessä. UFF:n keräykseen voi tuoda puhtaat käyttökelpoiset aikuisten ja lasten vaatteet, kengät, vyöt ja muut asusteet. Keräykseen voi tuoda myös ehjät lelut, urheiluvälineet ja kodintekstiilit. Keräilyn yhteydessä otetaan veloituksetta vastaan myös yksityistalouksien sellaiset jätteet, jotka eivät sovellu astia- eikä aluekeräykseen. Tällaisia jätteitä ovat esimerkiksi:
sohvat ja muut irtokalusteet, pienet remonttijäte-erät, puutarhakalusteet yms.


Kotitalouksien polttokelpoisia sekajätteitä ei oteta kuljetettavaksi. Kierroksella vastaanotettava maksimimäärä on 1 henkilöauton peräkärry/kotitalous. Jätteiden jättäjän on ilmoitettava tietonsa kuljettajalle kirjattavaksi. Mahdolliset väärinkäytöt laskutetaan.


Jätteet tulee luovuttaa suoraan keräysautoon aikataulussa ilmoitettuun aikaan. Mitään jätteitä ei saa jättää pysähdyspaikoille etukäteen.


LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ
www.lapeco.fi
asiakaspalvelu@lapeco.fi, puh. 040 35 11 771

Takaisin