Uutiset

Ajankohtaista

Lapin kuntajohtajat ja Lapin maakuntaliitto: "Hallituksen tehtävä on päättää baarien ja ravintoloiden sulkemisesta"

maalis 23. 2020 06:43 | Uutinen

Hallituksen tulee päättää palveluiden sulkemisesta 

Lapin kuntajohtajat ja Lapin maakuntaliitto vaativat hallitusta päättämään ihmisiä kokoavien palveluiden kuten baarien ja yökerhojen sulkemiseksi koronavirusepidemian vuoksi. Samalla kuntajohtajat vetoavat kotimaisiin matkailijoihin, että he siirtäisivät lomansa Lapissa syksyyn tai ensi talveen.  

“Toivotamme teidät tervetulleiksi Lappiin vaeltamaan syksyllä ja laskettelemaan taas ensi vuonna ja seuraavinakin, mutta nyt koronavirusepidemian kynnyksellä ei ole oikea aika matkustaa tänne. Lapin pienten kuntien perusterveydenhuollon kapasiteetti on todella rajallinen ja Lapin sairaanhoitopiirit ovat valmistautuneet hoitamaan vain Lapin mahdolliset  omat potilaat”, tiivistää Lapin kuntajohtajaverkoston puheenjohtaja Erkki Parkkinen Sallasta. 

Kuntajohtajien mukaan hallituksen päätös toimintojen sulkemiseksi nopeasti olisi paras keino myös Lapin maineenhallinnan ja matkailun kannalta. Lapin matkailu on jo toiminut vastuullisesti ja kaikki tunturikeskukset ovat sulkemassa rinnetoimintojaan. Tuleva pääsiäisaika on kuitenkin erityinen riski, mikäli ihmiset kokoontuvat Lapin tunturikeskuksiin.  Tulijoiden virta pitää pysäyttää nyt ja siinä tarvitaan vaikuttavia keinoja.  

Myös yrittäjien kannalta lakiin perustuva viranomaispäätös toiminnan sulkemisesta olisi paras ratkaisu.  

 “Se, että viranomaiset sulkevat tilat, voisi auttaa yrittäjiä, jotka mahdollisesti voisivat saada edes jotain korvausta vakuutustensa kautta. Pienet yrittäjät eivät voi olla vastuunkantajina tässä tilanteessa. Valtion tulee osoittaa vahva tukensa tästä tilanteesta taloudellisesti kärsiville matkailu- ja ravitsemusalan yrityksille sekä kaikille muille liitännäistoimialoille”, sanoo Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi. 

 

Lisätiedot: 

Maakuntajohtaja Mika Riipi, p. 044 767 4200 

Lapin kuntajohtajaverkoston puheenjohtaja,  
Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkinen, p. 0400 393 987 

Takaisin