Uutiset

Ajankohtaista

Maaseutu minttiin! -hankesuunnitteluilta muoniolaisille järjestöille ja yhdistyksille

helmi 15. 2022 14:52 | Uutinen

Hei muoniolaiset järjestöt ja yleishyödylliset yhteisöt!

Leader Tunturi-Lapilla on käynnissä MAASEUTU MINTTIIN -teemahanke 28.2.2022 saakka.

Järjestämme Kyläpirtillä torstaina 24.02.2022 klo 18.30-20.30 hankesuunnitteluillan, jossa pohditaan yhdessä mahdollisia hankeaihioita teemaan liittyen. 

Teemahankkeella yleishyödylliset yhteisöt ja järjestöt voivat toteuttaa yleishyödyllisiä investointihankkeita, jotka palvelevat kylissä asuvia ja vierailevia nuoria. Tämän teemahankkeen alatoimenpiteiden tulee liittyä nuoriin vetoaviin investointeihin. Hankkeessa tehtävien investointien tulee olla kaikkien vapaasti hyödynnettävissä.

Hankkeen kustannusarvion tulee olla 500 – 5 000 €:n välillä, johon Leader-rahoitusta myönnetään enintään 65 %. Yksityisen rahoituksen tarve on 35 %. Yksityinen raha voi olla rahan lisäksi myös vastikkeetonta työtä eli talkootyötä hankkeen toimenpiteistä riippuen. Talkootyöllä voi korvata yksityistä rahoitusta jopa 100 %.

MITÄ TOIMENPITEET VOIVAT SISÄLTÄÄ?

Hankkeen toimenpiteet voivat sisältää pieninvestointeja, jotka liittyvät seuraaviin aihepiireihin:

-turvallisuuteen liittyvät investoinnit (nopeustaulut, valaistus yms.)

-harrastusvälineet ja -alueet (lumikengät, pyörät, pelit, frisbeegolf-korit ja -radat tmv.) kyläilmeen ehostaminen, kuten esimerkiksi koristeaitojen, postilaatikkosuojien, kylttien ja maitolaiturien rakentaminen muut nuorten toiveet: kysy kylässäsi asuvilta ja vierailevilta nuorilta, mitä he kaipaavat!

Toimenpiteet voivat sisältää kone-, laite- ja kalustoinvestointeja sekä rakentamisinvestointeja.

Lisätietoja hankkeesta: https://leadertunturilappi.fi/maaseutu-minttiin/

Takaisin