Uutiset

Ajankohtaista

Muonion kunnan 150 juhlavuoden ilme on Vallilan pääsuunnittelijan Riina Kuikan käsialaa

tammi 23. 2024 08:59 | Uutinen

Muonion kunta juhlistaa 150-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden ilmeen toteutus on Vallilan pääsuunnittelija Riina Kuikan käsialaa.
 

Muonion kunta on juhlistamassa tänä vuonna 150-vuotista taivaltaan, ja juhlavuoden kunniaksi kunta on tehnyt yhteistyötä Vallilan pääsuunnittelija Riina Kuikan kanssa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt kuosi, josta löytyy kolme väriversiota eri vuodenaikojen mukaan. Kuosi tulee näkymään laajasti Muonion kunnan juhlavuoden ilmeessä eri vuodenaikoina.

Muonion juhlavuoteen suunniteltu ilme on Riina Kuikan käsialaa, ja se korostaa Lapin eri vuodenajoille tyypillisiä piirteitä sekä tuo esiin Muonion kunnan monipuolista luontoa. Kuosin avulla halutaan välittää juhlavuoden teemaa ja tuoda esille Muonion kauniita maisemia ja ainutlaatuista luontoa.

Riina Kuikka on Vallilan pääsuunnittelija, joka on työskennellyt Vallilalla jo 12 vuoden ajan. Hänen suhteensa Muonioon on henkilökohtainen, sillä hänen mummonsa on kotoisin Muoniosta, ja suvun mökki Muoniossa on edelleen aktiivisessa käytössä. Riina vierailee Muonion mökillä vähintään pari kertaa vuodessa, mikä on avannut hänelle Lapin ja pohjoisen luonnon uudella tavalla.

Lapin luonto on toiminut inspiraation lähteenä monille Vallilan kuoseille sekä Riinan maalaamille luontoaiheisille tauluille. Vallilan pääsuunnittelija on kokenut lumouksen pohjoisen kauneudesta, ja Muonio on ollut erityinen inspiraation lähde.

Muonio 150 -kuosi, jonka Riina on suunnitellut Muonion kunnalle, on saanut vaikutteita Muonion luonnosta, Pallaksen maisemista, väriloistosta, sekä alueen eläimistä.Muonio 150-kuosi kertoo tarinan Muonion luonnosta ja Pallaksesta, välittäen samalla niiden ainutlaatuisen tunnelman. Riina Kuikka on iloinnut suunnitteluprosessista, jossa hän sai toteuttaa luovuuttaan erityisesti voimakkaiden värien suhteen. Kuosi edustaa ainutlaatuista ilmettä maailmaan, joka on toiminut suunnittelijan inspiraationa – se on syntynyt suoraan sydämestä, kertoo Riina.

Muonion kunta odottaa innolla juhlavuoden kulkua ja kuosien esiintuloa eri tapahtumissa ja juhlallisuuksissa pitkin vuotta, juhlistaen samalla pitkää historiaansa ja upeaa luontoaan.

Juhlavuoden ohjelmistoon voi tutustua tästä.
 

Lisätietoja aiheeseen liittyen:

Paula Löppönen
Kulttuurivastaava Muonion kunta
paula.lopponen@muonio.fi

040 489 5110

Riina Kuikka
Vallilan pääsuunnittelija
riinakui@gmail.com
0405948054

Takaisin