Uutiset

Ajankohtaista

Muonion kunta aloittaa suojamaskien jakelun kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville

elo 17. 2020 18:49 | Uutinen

THL on antanut suosituksen kasvomaskien käytöstä toisten ihmisten suojaamiseksi. Maskeja suositellaan käytettävän tilanteissa, joissa lähikontakteja on hankala välttää. Erityisesti maskeja suositellaan pidettävän, kun

  • käytät joukkoliikennettä
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Maskia voi oman harkinnan mukaan käyttää myös muissakin tilanteissa.

Lue ohjeet kasvomaskien käyttöön THL:n verkkosivuilta.

Muonion kunta huolehtii suojamaskien jakelusta kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville kunnan kuuluessa suosituksen voimassaoloalueeseen. Maskien jakelua koordinoi sosiaalitoimi. Lisätietoja antavat sosiaalijohtaja Henna Takala 040 489 5151 ja sosiaalityöntekijä Henri Muotka 040 489 5181. Tiedotamme käytännön järjestelyistä mahdollisimman pian.

Muonion kunnan järjestämissä kokouksissa, tapahtumissa ja muissa kokoontumisissa noudatetaan ehdotonta vähintään kahden metrin turvaväliohjeistusta, huolehditaan tehostetusta käsihygieniasta käsidesilaittein ja suositaan kasvomaskien käyttöä tiloissa, joissa on hankala noudattaa asianmukaisia turvavälejä.

 

17.8.2020 Kunnanjohtaja Laura Enbuska-Mäki, laura.enbuska-maki@muonio.fi, 0400 477 723

Takaisin