Uutiset

Ajankohtaista

Vastuullinen toiminta strategisena tavoitteena

maalis 20. 2020 15:41 | Uutinen

Tiedote julkaistu 20.3.2020 klo 15:43

Elämme poikkeuksellista aikaa ja joudumme myös Muonion kunnassa, Matkailun alueorganisaatiossa ja yrityksissä tarkastelemaan omia toimiamme suhteessa valtiolta tuleviin linjauksiin ja omiin itsellemme asettamiimme arvoihin.

Haluamme olla, myös poikkeuksellisena aikana, vastuullinen kunta ja matkailukohde. Vastuullisuus on meille koko alueena yksi kärkiarvoista ja yritämme toimia sitä periaatetta noudattaen, niin hyvin kuin tilanne sen mahdollistaa. Olemme kiitollisia alueemme yrityksille, jotka osaltaan ovat kantaneet vastuuta yhteisen hyvän eteen. Vastuullisuus käsittää myös alueen asukkaiden ja alueella vierailevien hyvinvoinnin, turvallisuuden ja terveyden turvaamisen sekä riskiryhmiin ja haavoittuvimmassa asemassa olevien suojelemisen vakavilta virustartunnoilta.

Koronavirustilanne on koko maassa ja maailmassa vakava. Pääministeri Marin haluaa korostaa tässä tilanteessa fyysisten sosiaalisten kontaktien välttämistä turvataksemme erityisesti riskiryhmien terveenä säilymisen ja terveydenhuoltomme kantokyvyn (20.3.2020 tiedotustilaisuus). - Me voisimme ottaa käyttöön ulkonaliikkumiskiellon, me voisimme ottaa käyttöön liikkumisen rajoituksia, mutta haluan kyllä ajatella ja uskoa, että ihmiset suhtautuvat (ohjeisiin ja suosituksiin) sillä vakavuudella kuin pitää suhtautua, Marin sanoi.

Muonion kunnanjohtaja Laura Enbuska-Mäki toivookin, että jokainen toimisi nyt vastuullisesti ja järkevästi, ja arvioisi itse tarkkaan onko etätyöskentely ja mökkeily Muoniossa, tilanteen huomioiden, välttämätöntä. On hyvä huomioida, että mahdollinen sairastuneiden suuri joukko haastaa pienen kunnan terveydenhoidon kantokykyä. Matkustamisen myötä tauti voi myös levitä, ja taudin jäljille pääseminen saattaa muodostua haastavaksi.

Muonion kunta pyytääkin huomioimaan tilanteen sen vaatimalla vakavuudella.  Jos kuitenkin olet alueella lomalla tai viettämässä vapaa-aikaa, on hyvä muistaa ainakin seuraavat asiat:

  • Tilanteet ja avoinna olevat palvelut muuttuvat hetki hetkeltä, viranomaisten ohjeistukset muuttuvat myös tiuhaan tahtiin: noudatamme näitä
  • Erityisen tärkeää on muistaa huolehtia yskimis- ja käsihygieniasta viranomaisten ohjeiden mukaisesti
  • Mikäli sinulla on flunssan oireita, älä liiku ihmisjoukoissa ja vältä muitakin ihmiskontakteja; sairasta kotona
  • Vältä myös hallituksen ohjeistuksen mukaisesti tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.
  • Pidä itsestäsi huolta ja huomioi myös muut ihmiset!

Seuraamme tarkkaan viranomaisten ohjeistuksia ja teemme tarvittavia linjauksia myös Muoniossa.

 

Toivotamme kaikki teidät tervetulleiksi Muonioon, poikkeustilanteen jälkeen, varauksettomasti lomailemaan sekä nauttimaan tutkitusti maailman puhtaimmasta ilmasta!

Takaisin