Kokoelmat ja palvelut

Vapaa-aika

Palvelut

Asiakasopastus ja verkkoasiointi

Verkkopalvelujen opastus kuuluu kirjaston palvelutehtävään. Opastusta annetaan yleisellä tasolla. Asiakas opastetaan oikeille sivuille ja kerrotaan asioinnin yleiset periaatteet. Kirjaston henkilökunta ei asioi verkkopalveluissa asiakkaan puolesta.

Kirjaston henkilökunta auttaa tiedonhaussa, kirjaston asiakastietokoneiden peruskäytössä, tulostamisessa, kopioimisessa, asiakirjan skannaamisessa, e-kirjastoon tutustumisessa sekä esimerkiksi tablettien ja älypuhelimien käytössä.

Kirjasto ei ota vastuuta henkilökohtaisten lomakkeiden täytöstä, rahaliikenteestä tai käyttäjän salasanoista, asiakkaan laitteiden teknisistä vioista eikä verkko- ja tietoliikennevioista aiheutuvista haitoista tai ongelmista.

Digiopastus

Askarruttaako tietokoneen, tabletin tai puhelimen käyttö?  Tarvitsetko apua esimerkiksi sosiaalisen median tai muiden verkkopalveluiden käytössä? Digineuvonnassa voit kysyä apua oman laitteesi käyttöön, pyytää apua kohtaamaasi ongelmaan tai harjoitella yhdessä virkailijan kanssa laitteiden yleistä käyttöä.

Avoimet digiopastukset syksyllä 2022:

Muonion kirjastossa klo 13-15 30.8., 20.9., 18.10., 22.11., 13.12.

 

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu liikuntaesteisille muoniolaisille jotka eivät vamman, sairauden tai korkean iän vuoksi pääse itse asioimaan kirjastossa. Kotipalvelutyöntekijä käy asiakkaan luona noin kerran kuukaudessa tai sopimuksen mukaan ja tuo uudet lainat tulessaan ja vie vanhat lainat mennessään.

Kirjaston kotipalvelu on maksutonta.

Jos haluat kirjaston kotipalvelun asiakkaaksi, ota yhteyttä kirjastoon

puh. 040 3566254

Palvelut lukemisesteisille – Celia

Celia on erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää äänikirjoja lukemisesteisille. Syynä lukemisesteisyyteen voi olla esimerkiksi näkövamma tai heikentynyt näkö, lukivaikeus, kehitysvamma tai tilapäinen, sairauden aiheuttama lukemiseste.

Celian CD-muotoisia äänikirjoja on mahdollista lainata Lapin kirjasto -kimpan kirjastoista. Niitä voi kuunnella mp3-ominaisuudella varustetuilla CD-soittimilla tai tietokoneilla.

Kirjastossamme on mahdollista rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Celian verkkopalveluasiakas saa äänikirjat kuunneltaviksi omalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Myös CD-muotoisten äänikirjojen kuuntelijaksi on mahdollista rekisteröityä. Tällöin asiakas saa Celiasta 1–5 äänikirjaa kuukaudessa kotiin lähetettyinä. Verkkopalvelussa on käytettävissä Celian koko äänikirjakokoelma, tällä hetkellä noin 40 000 kirjaa.