Uutiset

Ajankohtaista

Koronatiedote 5.5.2021

touko 05. 2021 08:26 | Uutinen

Muonion kunnan koronatilanne on vakaa ja rauhallinen. Lapin sairaanhoitopiirin alue on pandemian perustasolla.

Jotta koronatilanne säilyy rauhallisena, toivomme, että koronasuosituksia ja –rajoituksia noudatetaan:

  • älä lähde sairaana julkisiin paikkoihin; hakeudu koronatestiin lievistäkin koronavirukseen viittaavista oireista. Katso ohjeet testiin hakeutumisestä kunnan verkkosivuilta.
  • huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä vähintään kahden metrin turvaväleistä
  • kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille aikuisille tiloissa ja paikoissa, joissa kahden metrin turvavälejä ei ole mahdollista pitää
  • lataa puhelimeesi Koronavilkku -sovellus

Seuraathan Lapin koronasäätä sekä Lapin alueen ajankohtaisia suosituksia ja rajoituksia täältä.

 

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoitukset 50 hlöä

Lapin aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Lapin sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Mainituissa tiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 henkilöä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilaista tulevia velvoitteita.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan 4.5.2021 alkaen järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous edellyttäen että:

  • tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke,
  • tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joihin jokaiseen on oltava omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta, ja
  • yleisön turvallisuus voidaan varmistaa noudattamalla edellä mainittua opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 4.5.–31.5.2021. Kokoontumisrajoitus huomioidaan Muonion kunnan järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä suosittelee että 3.toukokuuta alkaen ei järjestettäisi yli 50 henkilön yksityistilaisuuksia.

 

Kasvomaskinkäyttösuositusta on päivitetty Lapin sairaanhoitopiirin alueella, laaja etätyösuositus jatkuu

Oppilaiden maskinkäyttösuositus yläkouluissa ja toisen asteen kouluissa Muoniossa päättyy 3.5. alkaen Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaan. Työntekijöiden ja aikuisten maskinkäyttösuositus jatkuu.

Laaja etätyösuositus on edelleen voimassa.

Takaisin