Uutiset

Ajankohtaista

Kuntatiedote 15.5.2024

Kuntatiedote 15.5.2024

touko 15. 2024 11:09 | Uutinen

Muonion Kuntatiedote 15.5.2024

(kuntatiedote PDF)

Muonion kunnan tulevat kokoukset

 • Kunnanhallitus         27.5.2024
 • Kunnanvaltuusto     10.6.2024
 • Sivistyslautakunta    12.6.2024

Muonion työpajalla avoimet ovet ja kierrätystapahtuma

to-pe 23.5.- 24.5. klo 10-18.

(Miljoonatie 1)

Tule tutustumaan työpajan toimintaan ja myymälään. Tuo samalla kierrätykseen elektroniikka- ja metalliromut. Kierrätykseen tavaraa tuoneelle annetaan hanskat. Myymälään voit lahjoittaa itselle tarpeettomat kodin käyttötavarat, koriste-esineet ja pienet huonekalut ym. Tarjolla kahvia, makkaraa ja arvontaa. Tervetuloa!

Nuorisopalvelut tiedottaa / Kesä 2024

Nuorisotila Tippala (os. Pirkantie 2)

 • avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti sekä alakoululaisten omat tila-iltapäivät ja peruskoulun päättäneiden perjantaikahvit normaalisti perjantaihin 31.5. asti.

Nuorisotila Tippala avoinna koko kesän 2024 ajan (kesä-heinäkuu)

 • kaikille v. 2011 syntyneille ja sitä vanhemmille nuorille tiistaisin ja torstaisin klo 17-21. Tervetuloa siis syksyllä aloittavat uudet seiskat kuin myös kaikki sitä vanhemmat nuoret!

Toukokuun aikana tapahtuu:

 • Grillibileet perjantaina 31.5. klo 17-21 yläkoululaisille ja peruskoulun päättäneille nuorille koulujen päättymisen kunniaksi nuorisotila Tippalassa. Tervetuloa juhlimaan koulujen päättymistä grillailujen merkeissä! Ei ennakkoilmoittautumista eikä pääsymaksua.

Perinteiset kesän päiväleirit 1-4 –luokkalaisille tulevat jälleen kesäkuun alussa eli 3.-14.6.2024!

Kesäleirit järjestetään pääasiassa yhtenäiskoulun tiloissa ja ympäristössä. Kunta järjestää kesäleireille osallistuville sivukylillä asuville lapsille maksuttoman kuljetuksen kotoa leiripaikalle ja takaisin. Jokaiselle osallistuvalle lapselle tulee yhteensä viisi leiripäivää kahden viikon aikana. Leirit järjestetään klo 10-15 välisenä aikana. Leiripäivän aikana osallistujille tarjotaan lämmin ateria ja välipalaa. Kesäleireillä on tänä vuonna monipuolista ohjelmaa, kuten maatilavierailuja, nerfkisailuja, kädentaitoja, leikkejä ja ruoanlaittoa. Leirillä on myös yllätyksiä. Osallistuminen maksaa 20 €/lapsi. Voit ilmoittaa lapsesi mukaan webropol-lomakkeella, jonka löydät Wilmasta tai kunnan verkkosivuilta. Ilmoittautumisen viimeinen päivä on 17.5. Myöhäisistä peruutuksista peritään täysi maksu, ellei ole lääkärintodistusta. Lisätietoja saat kunnan verkkosivuilta.

Lisätietoja: www.muonio.fi/vapaa-aika/nuoriso

 

Liikuntapalvelut

 • Joukkueemme, Muonio – pyöräilijöitä luonnostaan, on mukana kilometrikisassa 1.5.-30.9. Osallistumiskoodi on MuonioPyöräilee. Ilmoittaudu mukaan ja kerää kilometrejä osoitteessa www.kilometrikisa.fi. Osallistujien kesken arvotaan liikuttavia palkintoja.
 • Yhtenäiskoulun liikuntasalin kesävuorot haettavissa 26.5. mennessä. Vuoroa voi hakea kuka tahansa; täysi-ikäinen yksityishenkilö ja yhdistykset sekä yritykset. Tuntihinta koko kaudesta 1.6.-1.9. koko sali 50€, puoli salia 25€, näyttämö 10€. Välineet varaajan ovat käytössä. Linkki hakuun.
 • Kertavuorolle liikuntasaliin vaikkapa lasten synttäreitä juhlimaan tai sulkapalloa pelaamaan? Tuntihinta 15€, salin välineistö on käytössä. Varaukset nora. bjors@muonio.fi.
 • Koko perheen Perhetemmellykset joka kuun ensimmäinen lauantai yhtenäiskoulun liikuntasalissa klo 10-12. Salissa pomppulinna, kepparirata, temppurata sekä pelailua. Lapsia ei voi jättää temmellykseen ilman valvontaa. Kesäkuu - heinäkuussa Perhetemmellys on kesätauolla.
 • Avoin liikuntasalivuoro kesämaanantaisin, 24.6.- 22.7., klo 14.30-16 yhtenäiskoulun liikuntasalissa. Puoli hallia peleille, toinen puoli temppuradalle ja näyttämöllä kiipeilyä. Toiminta rakentuu osallistujien mukaan.
 • Toimintatuokiot jatkuvat 18.6. saakka. Kesätauon jälkeen toiminta jatkuu 6.8. alkaen. Toimintatuokiot ovat tarkoitettu sinulle, joka olet yli 65-vuotias ja kaipaat arkeesi mukavaa yhdessäoloa ja hyvinvointia tukevaa toimintaa. Kahvitarjoilu.

          - Kangosjärven kylätalolla tiistaisin klo 10-11.30

          - Kerässiepin kylätalolla torstaisin parillisina viikkoina klo 11-12.30

          - Muonion kyläpirtillä perjantaisin klo 12-13.30

Katso tarkemmin myös kaikki kevään maksuttomat liikuntaryhmät:

https://www.muonio.fi/vapaa-aika/liikunta-ja-hyvinvointi

 

Tulevia tapahtumia:

 • 24.5. Siisti Muonio 150 -Kylien yhteinen panostus siistimpään ympäristöön
 • 15.6. Louis Philippen puiston avajaiset
 • 17.6. klo 16 - 19 Lastenteatterin esitys sekä Muonio 150 v juhlalaulutyöpaja (Kotiseutumuseo , Lahenrannantie 51)
 • 19.6. Muonio Fästit 2024
 • 22.-27.7. Muonion Lohiviikot (www.muonionlohiviikko.fi)

 

Lapin hyvinvointialue tiedottaa

Sosiaalipäivystyksiin tulevat yhteydenotot Lapin alueella keskitetään Rovaniemelle 1.4.2024 alkaen. Puhelut ja sosiaalipäivystystä koskevat hätäkeskustehtävät ohjautuvat Rovaniemen sosiaalipäivystykseen. Vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelujen soveltamisohjeisiin on tehty täsmennyksiä. Jatkossa matkoja voi tehdä myös niin sanottuun toiminnalliseen lähikuntaan, jos on esimerkiksi vammasta tai sairaudesta johtuva tarve palveluihin, joita ei ole omassa tai naapurikunnassa. Muita syitä voivat olla vaikkapa läheiset perhe- tai sukulaissuhteet tai tärkeät perhetapahtumat. Lue tarkemmin Laphan verkkosivuilta:

https://lapha.fi/fi/w/vammaispalvelulain-mukaista-kuljetuspalvelua-voi-saada-perustellusta-syysta-myos-rajan-yli-tehtaviin-matkoihin

Takaisin